Droomhuis aan het water

VERBOUWING | KUDELSTAART

Midden in het puin zaten deze opdrachtgevers toen ze voor het eerst bij mij binnen stapten. De verbouwing was in volle gang en een architectenbureau had een prachtig huis voor ze ontworpen. Echter liepen ze met het inrichten van de woning vast waardoor ze bij ons terecht kwamen. Een prachtig huis waar sfeer in moest komen door het toepassen van warme materialen, voor mij als interieurontwerpster een hele leuke uitdaging.

Allereerst heb ik alle aanwezige tekeningen van de architect en meubelmakers bestudeert en hierin heb ik waar nodig nog advies gegeven. Vervolgens heb ik een 3D tekening gemaakt van verschillende ruimtes. Deze tekeningen heb ik voornamelijk gebruikt om de opdrachtgevers te overtuigen om met grote elementen te gaan werken en grote elementen betekende in deze ruimtes echt groot. Het voelt vaak niet zo natuurlijk om voor dit soort afmetingen te kiezen en het is moeilijk voor te stellen of iets niet te groot wordt. Ik heb geprobeerd door de 3D tekeningen deze angsten weg te nemen. Dit geldt ook voor de kleuren op de wanden, want een hele grote wand schilderen in een vrij donkere kleur kan best spannend zijn. De 3D tekeningen hielpen erg om hier een voorstelling van te maken.

Ik ben na het maken van de 3D tekeningen met de klant naar de beurs gegaan om bij de beelden materialen te gaan zoeken die goed in de ruimte pasten. De vloer stond qua kleur en materiaal al vast dus met een staal van de vloer in de hand zijn wij over de beurs heen gelopen. Zo hebben wij stukje voor stukje de ruimtes ingevuld. Momenteel zijn wij druk bezig met het afronden van dit project. Binnenkort volgen dan ook nog meer foto’s van het eindresultaat.