WONEN BOVEN DE WINKEL

Verbouwing | Uithoorn

Mijn eigen huis bevindt zich boven onze woonwinkel aan de Schans in Uithoorn. Ik woon hier samen met mijn vriend Bouke. In 2012 hebben wij het pand gekocht en ons volledig gericht op de verbouwing van de winkel. Een jaar later zijn wij aan de slag gegaan in ons huis. De staat van het pand was erg verouderd, er zat een lek in het dak en uit de gele elektra buisjes kwam water. Daarnaast was de indeling verre van optimaal. Dit alles heeft ons doen besluiten het pand helemaal te strippen totdat enkel nog de dragende elementen stonden.

Vervolgens zijn wij begonnen met het opbouwen van onze woning. Aan de hand van de door mij gemaakte plattegrond hebben wij ruimte voor ruimte het hele huis weer opgebouwd. Een belangrijk element in onze nieuwe woning was de elektriciteit. Wij hadden besloten een huis te maken zonder schakelaars waardoor alles via de tablet aangestuurd kon gaan worden in de toekomst. Hierdoor hadden wij veel vrijheid in het aanleggen van verlichtingsgroepen. Hiervoor hebben wij een uitgebreid lichtplan gemaakt zodat op ieder punt de juiste aansluiting zou komen.

Wij hebben in onze woning gekozen voor een rustige basis bestaande uit pure materialen zoals hout en beton met een warme grijstint op al onze muren. Doordat alle muren een kleur hebben gekregen hebben wij veel elementen in het wit uitgevoerd, deze elementen komen door de lichtgrijze basis extra goed tot hun recht. Door deze basis zijn wij vrij om regelmatig een andere accentkleur in ons huis toe te passen. Ons huis is voor ons een plek om volledig tot rust te komen na een dag hard werken in onze eigen zaak.