BOUWEN VAN EEN DROOMHUIS

Nieuwbouw | De Kwakel

Nog voor de eerste paal in de grond geslagen was zat ik met deze opdrachtgevers aan tafel. Een droomhuis bouwen op een droomplek was wat zij van plan waren te gaan doen. De eerste tekeningen waren aanwezig voor de indeling van de woning maar niks stond nog vast. Zo liepen zij nog met vragen rond zoals wel of geen erker, schuifdeuren, een ensuite deuren of een open keuken en wat doen we met de verlichting?

Ik kreeg de mogelijkheid om met ze mee te denken. Ik ben gestart met het schetsmatig opzetten van een paar opties voor de indeling van de woning. Wij hebben gezamenlijk gekeken naar de voordelen en nadelen van de verschillende opties en hebben zo besloten welke versie zou worden uitgewerkt in 3D tekeningen.

In deze woning heb ik ervoor gekozen om een grote zithoek te creƫren waarbij het televisiemeubel en de openhaard met elkaar worden gecombineerd. Door de openhaard op een hoek te plaatsen kan er ook vanaf de eetkamertafel worden genoten van het vuur. Door grote elementen toe te passen ontstaat er rust in de ruimte. De eetkamertafel heeft daarom dan ook een afmeting van meer dan drie meter. Aan de kopse kant van de eetkamertafel bevinden zich de ensuite deuren naar de keuken die wegschuiven in twee vaste kasten. Hierdoor kan de keuken eenvoudig van de woonkamer worden gescheiden. Ook in de keuken komen de grote elementen terug. Een vaste kastenwand die doorloopt rondom de deur naar de berging. In deze kastenwand zit alle apparatuur verwerkt. Midden in de keuken staat het eiland dat voldoende ruimte biedt om een uitgebreide maaltijd te bereiden, dit kan worden gecombineerd met een gezellig praatje met degene die plaats neemt aan de tafel in het verlengde van het eiland. Kortom een droomhuis op een toplocatie met voor iedereen een eigen plekje.